Gå videre til innhold
Daglig leder Hans Petter Jensen i Input Data tror verkstedene vil sette pris på tidsbesparelsen og ta godt i mot EuroMek Mobil.
Daglig leder Hans Petter Jensen i Input Data tror verkstedene vil sette pris på tidsbesparelsen og ta godt i mot EuroMek Mobil.

Pressemelding -

En ny generasjon programvare for EU-kontroll skal gjøre det enklere for både verksted og bileier

Input Data lanserer programvaren EuroMek Mobil, en programvare for EU-kontroll, som er utviklet for effektiv bruk på smarttelefon. Programmet skal gi stor tidsbesparelse for verksted (kontrollorgan) og i tillegg gjøre det enklere for både verksted og bileier å forholde seg til de nye reglene for EU-kontroll som tredde i kraft 8. februar i år.

Tidsbesparelse på 10 til 30 prosent pr. kontroll

Det var ønsket om å lage en fleksibel og effektiv programvare som kunne matche den dynamiske arbeidsprosessen på verkstedet som var drivkraften bak EuroMek Mobil.

– Vi ser at det ofte blir litt frem og tilbake mellom PC og kjøretøy på verkstedene når utgangspunktet er at man jobber på ark. Med vår mobile løsning ønsket vi å lage en ny generasjon programvare for EU-kontroll hvor man kan jobbe direkte på smarttelefon, eller nettbrett mens man gjennomfører selve kontrollen. Dette gir en bedre arbeidsflyt slik at man sparer tid. I tillegg læres ny kontrollinstruks mye raskere, forteller Hans Petter Jensen, daglig leder i Input Data AS.

I følge Jensen er det flere fordeler å hente for verkstedene ved å gå over til en mobil løsning og han fremhever særlig bildefunksjonen i programmet.

– Tidligere var det teknisk leder som var ansvarlig for alle kontroller som ble gjennomført hos et kontrollorgan. Nå er det hver enkelt kontrollør som har ansvaret. Mange ønsker derfor å ta bilder for å dokumentere alvorlige feil, som f.eks. kjøreforbud. Bilder gjør også arbeidet med å bestille deler enklere. I tillegg er bilder en fin måte å gjøre bileier oppmerksom på ting som ikke fanges opp av EU-kontrollen, forklarer Jensen.

Programmet har vært ute i test hos 40 pilotbrukere, og mye kan tyde på at verkstedene vil spare mye tid ved å ta i bruk EuroMek Mobil.

– Våre pilotbrukere har opplevd store tidsbesparelser ved å bruke EuroMek Mobil, faktisk så mye som 10 til 30 prosent pr. kontroll, og når vi vet at de i snitt har over 500 kontroller pr. år. så sier det seg selv at det gir meget hyggelige utslag på bunnlinjen, forteller Jensen.

Hjelper bileier med å forholde seg til ny kontrollfrist

Den nye programvaren skal også tydeliggjøre de nye reglene for kontrollfrist, spesielt med tanke på etterkontroll, og gjøre det enklere for bileier å forholde seg til ny kontrollfrist.

– Kontroll-vinduet har nå endret seg fra fire til to måneder. Hvis bilen ikke blir godkjent ved hovedkontrollen, så har du maksimum to måneder på deg til å utbedre feilene. Det som er viktig å merke seg er at fristen ikke blir lengre enn den var opprinnelig, så det kan være lurt å bestille kontroll i god tid innenfor et to-måneders vindu, slik at man har nok tid til å utbedre eventuelle feil og gjennomføre etterkontroll for å unngå at bilen avskiltes. Vi ville bidra med en tydelig kommunikasjon angående frister ut til bileier, og i programvaren er det mulig å sende sms med kontrollseddel til alle som ønsker det, der det tydelig kommer frem om bilen er godkjent eller underkjent, samt neste frist for godkjenning, forteller Jensen.

Lang testperiode i påvente av nye forskrifter

Det har vært en lang testperiode på 3 år med 40 pilotkunder som til sammen har sendt inn 20 000 kontroller, forteller Jensen, som mener det har vært nyttig med en såpass lang testperiode for å sikre at programvaren skal innfri i forhold til brukernes forventninger.

– EuroMek Mobil ble pre-lansert på Automessen 2018, og siden den tid har vi gjort mange forbedringer basert på tilbakemeldinger fra våre brukere og jeg kan røpe at det er flere spennende funksjoner på gang som vil gjøre hverdagen enda enklere for både verksted og bileier, sier Jensen.

At programvaren lanseres nå, like etter at de nye forskriftene tredde i kraft, er ingen tilfeldighet.

– Det har vært hyppige og tallrike endringer knyttet til de nye forskriftene. Når vi nå endelig lanserer vårt nye flaggskip for EU-kontroll, og ønsker fullt fokus på salg og levering av løsningen, så ser vi at det har vært svært nyttig med en såpass lang testperiode, avslutter Jensen.

Related links

Emner

Kategorier


Om Input Data

Input Data AS er et norsk uavhengig programvareselskap, lokalisert i Fredrikstad. 

Vi utvikler programvarene Input Process - et kvalitetsystem for næring og industri, og EuroMek - et styringsverkktøy for bilbransjen. Vi leverer våre produkter til et bredt spekter av bransjer og industrier. Vår filosofi er å skape fleksible og konkurransedyktige programvareløsninger, hvor håndverk, funksjonalitet og service skal være av beste kvalitet. 

Input Data ble etablert i 1994 av Svein Ove Ivarsøy og Hans Petter Jensen, og har i dag 10 ansatte.

Kontakter

Hans Petter Jensen

Hans Petter Jensen

Pressekontakt Daglig leder +47 951 80 193

Relatert innhold

Relaterte events