Gå videre til innhold
Daglig leder Hans Petter Jensen ser frem til prelansering på Automessen og gleder seg til å vise frem den nye programvaren for EU-kontroll.
Daglig leder Hans Petter Jensen ser frem til prelansering på Automessen og gleder seg til å vise frem den nye programvaren for EU-kontroll.

Pressemelding -

Input Data prelanserer helt ny programvare for EU-kontroll på Automessen

Input Data har de siste 5 årene jobbet med en helt ny generasjon programvare for EU-kontroll som skal gi store tidsbesparelser for kontrollorgan. Programvaren som er skybasert heter EuroMek Mobil og vil fungere på en hvilken som helst smarttelefon.

Det var behovet for å gi brukerne et raskere, mer effektivt og smidigere system for registrering av EU-kontroll, som førte til at det Fredrikstad-baserte it-selskapet tok steget og satset på en helt ny type programvare for EU-kontroll, forteller daglig leder i Input Data, Hans Petter Jensen.

EuroMek Mobil gjør jobben på rekordtid

– Programmet er designet for å være superraskt og casher alle nødvendige data slik at man slipper unødvendig venting. Tilbakemeldinger fra våre testbrukere så langt har vært veldig gode, og det som går igjen er at brukerne sparer mye tid – faktisk så snakker vi her om en tidsbesparelse på mellom 5 til 15 minutter pr. kontroll. Når man i tillegg tar med i beregningen at mange kontrollorgan har mellom 400 og 1000 kontroller pr. år, så sier det seg selv at her er det mye tid og penger å spare, sier Jensen.

Fra PC til smarttelefon

Input Data startet allerede i 1996 å utvikle programvaren EuroMek for bilbransjen og har lenge ønsket å utvikle en løsning for smarttelefon, forteller Jensen:

– EuroMek ble i sin tid utviklet for PC, noe som fører til unødvendig dobbeltarbeid og tidsbruk når man gjennomfører en EU-kontroll. Derfor har vi lenge ønsket å lage en ny generasjon programvare som kunne imøtekomme behovet for fleksibilitet ved valg av plattform, mobilitet når man ønsker å ha programvaren med seg rundt bilen, og ikke minst at det skal være lett og lekent å bruke. Løsningen ble EuroMek Mobil som gjør at brukeren kan foreta hele prosessen med EU-kontroll på en hvilken som helst smarttelefon, uten å gå veien om PC` en inne på kontoret. I praksis viser det seg å gi store tidsbesparelser.

Prelansering på Automessen

EuroMek Mobil prelanseres på Automessen som går av stabelen 7.-10. februar på Norges Varemesse på Lillestrøm, og Jensen håper flest mulig kommer innom for prøvekjøring av EuroMek Mobil.

Emner

Kategorier


Selskapsinformasjon

Input Data AS er et norsk uavhengig programvareselskap, lokalisert i Fredrikstad. Selskapet utvikler programvarene Input Process og EuroMek Total. Input Data ble etablert i 1994 av Svein Ove Ivarsøy og Hans Petter Jensen, og har i dag 10 ansatte.

Kontakter

Hans Petter Jensen

Hans Petter Jensen

Pressekontakt Daglig leder +47 951 80 193

Relatert innhold

Relaterte events